Au urmat un cod al onoarei, adesea asemuit fie cu Bushido, fie cu cel al cavalerilor lui Arthur…
Considerati o organizatie militara, elita Hwarang inca ramane un mister in ce priveste functia exercitata in regatul Shilla, lasand loc la numeroase speculatii.
Ceea ce se stie cu siguranta este faptul ca cei mai renumiti generali Shilla (cum este Kim Yu Shin, pe care il vom urmari pe parcursul serialului Secretele de la palat) si chiar regi au provenit din randurile elitei
Hwarang. Acesta reprezinta poate si motivul pentru care Hwarang a devenit un simbol al Coreei, cunoscut sub numele de „cavalerii Shilla”.
In traducerea literara „Hwarang” (Hwa- floare, Rang-tinerete), ar putea fi redat prin „floarea tinerilor”, acest grup fiind alcatuit din mii de membri, alesi dintre tinerii cu parinti nobili.
Leaderul fiecarui grup era numit Kuk-son. La sfarsitul procesului de educatie candidatii erau nominalizati pentru a deveni Hwarang sau Kuk-seon. Din randurile Kuk-son urmau sa faca parte oficialii guvernamentali, liderii militari, generalii si chiar regii. Procesul de educatie a unui tanar era sustinut de catre rege si dura, in general 10 ani, dupa care tinerii erau inrolati pentru a-si sluji tara. Cu toate acestea, cadetii Hwarang nu faceau parte din cadrele permanente ale armatei. Spiritul Hwarang si curajul lor au contribuit in mod decisiv la unirea celor trei regate. Intr-un moment istoric in care amentintarea regatelor din jur (Paekjae, Koryo) impunea gasirea celor mai bune modalitati de pastrare a granitelor, Shilla a dezvoltat aceasta grupare de elita, Hwarang ai caror membri proveneau din randurile aristocratiei, asa cum am mentionat, si erau pregatiti in cadrul unui tip de academie militara.